Свързани новини

28.07.2010 11:30

Марадона аут от националния на Аржентина

Видян 1486 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Диего Марадона няма да продължи да изпълнява задълженията на селекционер на аржентинския национален отбор по футбол, съобщават от футболната федерация на страната.


Часове преди да стане известно решението, медии писаха, че във футболната асоциация (AFA) обмислят потенциални заместници за поста. “Изпълнителният комитет на AFA, в пълен състав, единодушно реши да не подновява договора на г-н Диего Марадона начело на аржентинската футболна селекция“, съобщи говорителят на федерацията Ернесто Биало на пресконференция. Марадона, който заема този пост от октомври 2008 ще бъде временно заменен от селекционера на младежите до 20 години Серджо Батиста за бъдещия приятелски мач срещу Ирландия на 11 август в Дъблин, са решили от федерацията на страната.
Решението идва 3 седмици след отпадането на тима на Аржентина на четвъртфинала на Мондиал 2010 от Германия с 0:4 и бурна среща на следващия ден между президента на федерацията Хуан Грондона и Марадона. По-рано стана известно, че Марадона иска да продължи да е селекционер на аржентинския национален отбор само ако има пълен контрол при избора му на асистенти. "Искането ми включва и пълен контрол при избора на асистенти в националния отбор. Няма как да продължа да водя националния отбор, ако ми вземат Манкусо или Хектор Енрике. На Мондиала не заслужавахме да завършим по този начин, тъй като свършихме доста добра работа", допълни легендарният аржентинец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да