Свързани новини

30.06.2010 14:11

Тренировките за Дакар започват с победа за България

Видян 1327 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Златко Георгиев от националния ни офроуд отбор "Дакар Бг" спечели престижното международно състезание ДРАКУЛА РАЛИ-РЕЙД 2010.


Състезанието се проведе между 24 и 27.06.2010 близо до Брашов, Румъния, при жестока конкуренция и тежки метеорологични условия. Нашите състезатели участваха на Рали Дракула с цел подготовка за най-тежкото световно състезание – ДАКАР 2011, на което за пръв път в историята ще представят България. Те не само направиха изключително добра тренировка, но и грабнаха призовото място със забележителна преднина пред останалите отбори.


Автомобилът, с който се представиха нашите състезатели, е Мерцедес G class, оборудван с 3.6-литров V6 бензинов двигател. Максималната скорост, която развива е 180 километра в час. Машината е със специален компютър за управление и се сервизира в АлексМоторс – официалният сервиз на Дакар БГ.


Дракула Рали Рейд се проведе в три етапа при следните дължини:


Ден 1: Свързващ етап 1 - 16 км. / Скоростна отсечка 50 км / Свързващ етап 2 - 20 км


Ден 2: Скоростна отсечка 120 км / Свързващ етап - 3 км / Втора скоростна отсечка 100 км


Ден 3: Свързващ етап 1 - 13 км / Скоростна отсечка 100 км / Втора скоростна отсечка - 100 км / Свързващ етап 2 - 23 км


Инциденти по време на Дракула не липсваха, за радост нито един от тях не беше с тежки или фатални последници. Поради лошото време и неспирния дъжд, в ралито участваха едва 11 джипа, 2 ATV машини и 4 мотора. Състезанието почти се превърна в трофи, а едва видимите пътища усложниха навигацията максимално.


Бе направена и промяна в трасето в последния момент, което от своя страна доведе и до грешки в пътните книги на състезателите. Единствено професионализмът на Иван Маринов в навигирането помогна на нашия пилот да преудолее трасето бързо и безпроблемно. Те завършиха със завидна перднина пред всички останали състезатели.


Тъй като класирането бе общо, а румнъските отбори-домакини изоставаха видимо в него, се направи отделно класиране само за румънски състезатели.


Следващото състезание, на което пилотите на Дакар БГ ще покажат своите възможности е Баха България. То ще се проведе у нас в края на юли т.г.


Повече за победителите: Пилотът Златко Георгиев е роден е през 1960 година. Прекосил е Земята във всички посоки, обича пътешествията и високите скорости. Известно време е работил като управител на автосервиз, както и в БМФ. Понастоящем е бизнесмен. От няколко години участва в офроуд състезания и печели призови места. Симпатизира на рали-рейд състезанията и заедно с приятеля си Александър Иванов имат намерение да популяризират в България този екстремен спорт. Сега основната им цел е да представят достойно страната ни като български национален офроуд отбор на най-тежкото в света състазание - Дакар 2011.


Навигаторът Иван Маринов е роден през 1973 година. По професия е компютърен специалист. След като става неколкократен шампион в офроуд състезания у нас, той се превръща в институция в навигацията. Има изключително стратегическо мислене и уникално свойство да пресмята на ум времената на всички състезатели – конкуренти. Член е на арбитражна комисия в БФАС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се