Свързани новини

30.06.2010 08:57

Давид Вия класира Испания на четвъртфиналите на Мондиала

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Давид Вия класира Испания на четвъртфиналите на Мондиал 2010, след като отбеляза единственото попадение за победата на Ла Фурия с 1:0 над Португалия.


Ла Фурия успя да се наложи над Португалия в изключително драматичен двубой, в който двата тима показаха достойна и изключително атрактивна игра. Битката между двете съседни страни започна от първата минута на мача, като положенията и за двата тима се редуваха на практика във всяка минута. Секунди след началото на първия съдийски сигнал Фернандо Торес стреля към Едуардо, но вратарят на португалците акробатично спаси. Независимо, че според статистиката Испания владееше повече топката тимът, предвождан от Кристиано Роналдо не остана по-назад с острите си атаки, но до попадение не се стигна и първото полувреме приключи при резултат 0:0. През второто полувреме тимовете отново показаха динамика и амбиции, и по атрактивност втората част по-нищо не отстъпваше на първото полувреме. След серия атаки обаче испанците най-накрая стигнаха до гол, след като блестящият Давид Вия най-накрая реализира един от множеството си набези. Новото попълнение на Барселона успя да реализира подаване от Шави Ернандес и с това се превърна в героя на мача за Ла Фурия. Вия не спря с опасните си атаки почти до края на мача. В 88-та минута Рикардо Коща получи вори жълт картон и съответно напусна мача. Независимо от това португалците не се предадоха и не спряха с опасните си атаки до последните секунди на двубоя, но въпреки усилията си не успяха да изравнят резултата, за да се стигне до продължение и евентуално до дузпи. На четвъртфиналите иберийците ще се изправят срещу тима на Парагвай, който малко по-рано днес отстрани Япония след дузпи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.