Свързани новини

13.06.2010 16:51

Словения поведе в група С след минимален успех срещу Алжир

Видян 1272 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Словения се наложи над Алжир с 1:0 в двубой от група С на Мондиала в Южна Африка, игран на стадион „Питър Мокаба“ в Полокване. Победният гол отбеляза полузащитникът на Уест Бромич Албиън Роберт Корен, а тимът от Северна Африка игра с човек по-малко близо 20 минути.


В изключителното скучното за мач от световни финали първо полувреме създадените възможности бяха едва две. В третата минута Алжир пропусна възможността да поведе в двубоя, след като вратарят на словенците Ханданович отрази опасен удар на Белхадж. В края на частта пък стражът на тима на Алжир Шауши акробатично изби топката в корнер след изстрел на халфа на Оксер Валтер Бирса. През второто полувреме играта стана малко по-динамична, но положения пред двете врати отново липсваха. В антигерой за алжирците се превърна нападателят Абделкадер Гезал, който в 58-ата минута влезе на мястото на Джебур. Минута след появата си на игрището играчът на Сиена Гезал получи жълт картон, а в 73-ата той игра при безобидна ситуация умишлено с ръка и напусна терена преждевременно. Шест минути по-късно словенците нанесоха своя удар и отбелязаха гол, който се оказа победен в срещата. Капитанът на Словения Роберт Корен стреля от границата на наказателното поле, а Шауши реагира ужасно и топката се озова в мрежата му. Мачът от трибуните изгледа бившата френска суперзвезда Зинедин Зидан, който е от алжирски произход. За Словения през всичките 90 минути игра бившият футболист на Литекс Миливое Новакович, а след гола, който Шауши допусна във вратата си, се увеличава възможността стражът на Славия  Раис М'Боли, който днес беше резерва, да играе на Мондиала. Словения поведе в група С с три точки, с по една след вчерашното равенство (1:1) са САЩ и Англия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще