Свързани новини

15.01.2010 15:20

Каварна с лиценз за маратон и полумаратон

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов официално връчи в Пресклуб "България" на кмета на Каварна Цонко Цонев лицензите от IAAF на трасето в Каварна за провеждане на състезания от най-висок ранг за маратон и полумаратон.


Цонко Цонев заяви пред репортерите, че тази година маратонът за Наградата на Каварна ще бъде балкански шампионат и държавно първенство. Общият награден фонд е 55 000 долара, който ще бъде разпределен между 8-те най-добри мъже и жени, а се обмисля да има специална премия за атлета, който евентуално даде време под 2 часа и 9 минути.
Каварна ще кандидатства за домакинството на световното първенство по полумаратон през 2012 г, като шансовете да спечели са много големи, обяви пред репортерите Добромир Карамаринов. Той подчерта, че тази година е много наситена от престижни международни прояви, като главните приоритети за националните ни състезатели са Световното първенство в зала в Доха от 12 до 14 март и Европейското първенство в Барселона от 26 юли до 1 август. Най-добрите ни атлети вече се готвят за първите стартове през сезона – държавното първенство в зала в края на януари в София и балканското в Атина на 20 и 21 февруари. На 19 и 20 юни е европейското отборно първенство в ІІІ дивизия в Малта, като целта на най-добрите ни атлети е България да се класира на първо място и да се изкачи в по-горната дивизия. На 4 юли нашата страна е домакин на Европейското първенство по планинско бягане в Сапарева баня, което е признание за отличните условия и безупречната организация на турнирите, които се провеждат у нас. Президентът на родната централа има и много ангажименти като делегат и наблюдател в Европейските отборни и индивидуални първенства, а той е първият българин, който бе избран за тийм-мениджър на отбора на Европа в Световната купа през август. Информацията е цитирана от агенция БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и