Свързани новини

28.09.2009 16:20

Кишишев: Разбираме погрешно израза "подмладяване на националния тим"

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националът Радостин Кишишев заяви, че настоящото поколение в "А" тима ни има шанс да участва на голям форум, предаде БГНЕС.


"Дори и да не се класираме на Световното първенство през следващата година, след това идва друг цикъл. Футболисти като Мартин Петров, Стилиян Петров и Бербатов имат шансове да играят на голям форум, все пак им предстоят още 3-4 години футбол на високо ниво. През последните няколко години се смениха 4-5 национални селекционера. Никой не остана достатъчно дълго, за да наложи своя стил и идеи. Смятам, че е необходимо един треньор да остане повече от един квалификационен цикъл, да му се даде време да работи. Шансове да се класираме в ЮАР има, въпреки, че не всичко е в наши ръце. Така беше и преди онова знаменито Световно първенство през 1994 година", заяви Кишишев.
"Не вярвам, че чужд селекционер ще прогресира в националния тим", допълни той. Чужденецът ще иска условия, които ние трудно ще осигурим, а и той ще стои тук само заради парите. "В момента националният тим си има треньор, който според мен е от висока европейска класа. В последните мачове, в които играх, забелязах, че тимът има напредък в сравнение със състоянието си отпреди две години".
"Според мен, смисъла на думата "подмладяване" се разбира погрешно. Това не значи в титулярния състав да се появяват десет момчета на възраст от 18 до 23 години", каза футболистът. "В Италия например играят много опитни играчи, които помагат на младите. В състава на Мъри има пет-шест млади футболисти и аз смятам, че е достатъчно подмладен. Не е възможно да се направи изведнъж, иначе периода на чакане ще е много дълъг". Капитанът на Литекс добави, че е рано да се каже, че отборът на ЦСКА е завоювал титлата, въпреки аванса си пред Левски. "В много ранен етап са и националното първенство и Лига Европа. Левски загуби няколко мача, но и ЦСКА, както и другите отбори ще изпадат в кризи. Литекс имаше една изключително тежка седмица, в която записа две загуби. Оттогава нещата се стабилизират, постигаме резултатите, които ни удовлетворяват. Надявам се това да е била кризата за нас и да продължим напред", допълни защитникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог