Свързани новини

26.03.2009 15:08

България с четирима мъже и две жени на Европейското по спортна гимнастика

Видян 3281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже и жени, което ще се проведе от втори до четвърти април в Милано, България ще участва с четирима мъже и две жени, предаде БГНЕС.


В момента мъжкият ни отбор е на лагер в Швейцария до 29 март, а преди това тимът се подготвяше в Гърция. Йордан Йовчев, Ярослав Вовск, Александър Батинков и Еди Пенев ще отпътуват за Милано директно от лагера в Швейцария. Ралица Милева и Илияна Шейтанова ще ни представят при жените. Най-добрият ни гимнастик Йордан Йовчев ще реши на място кое от двете съчетания, които е подготвил ще представи за оценка пред съдиите. Според заместник-председателят на българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, новата система на оценяване няма да е проблем за Йовчев, а напротив, тя ще отсее добрите от посредствените гимнастици. Новата система за оценка предвижда по-строго наказание за падане, което води до значително по-ниски оценки. Тя ще бъде приложена на предстоящото Европейско първенство. „Имахме много задължения и ангажименти, които ни се стовариха на главата, особено на Данчо, който освен президент е и действащ състезател. Заради лошите бази и остарелите уреди се налагат лагери в чужбина. Преценихме,че това са хората, които трябва да ни представят на Европейското първенство. Филип Янев отсъства, тъй като все още се възстановява от контузията си, но се надявам да можем да разчитаме на него за Световното първенство през есента, защото той е съществена част от този национален отбор", сподели сребърният медалист от Атланта 1996 година Красимир Дунев. Освен Филип Янев с контузия от Републиканското първенство преди десетина дни е и Ярослав Вовск, но от ръководството имат уверението на лекарския екип, че състезателят ще има възможност да се включи на пълни обороти на Евро 2009. "Няма конкуренция и няма как да я има. Държавата отделя шест млн. лева годишно за финансиране на клубовете, не само тези по гимнастика, а въобще. При всички клубове, които имат регистрация и броят на децата, които се състезават в тях, на дете се пада по около 0,04 стотинки на ден. Така няма как да стане”, заяви представителят на ЦСКА Александър Лачев. Лачев благодари на Министерство на отбраната за подкрепата, която дава на спортната гимнастика в България посредством финансирането на Националната спорта асоциация на МО.
Федерацията ни спортна гимнастика все още няма регистрация в съда, но се очаква и това да стане в скоро време. Базата, на която тренират националите ни – залата на стадион "Раковски” пък ще бъде ремонтирана основно. Ремонтните дейности се очаква да започнат след около два месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни