Свързани новини

18.03.2009 17:52

Левски си върна първата позиция в "А" група

Видян 2396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Левски победи Черноморец Бургас с 3:1 в среща от 18-ия междинен кръг на "А" група, която се игра на стадион "Георги Аспарухов", предаде БГНЕС.


Гостите от Бургас показаха качества и намекнаха за сериозните си амбиции в българския шампионат през следващите години. "Акулите" застрашиха първо вратата на Георги Петков, след като удариха греда в 25-та минута. Христо Йовов сгреши, Мишел Платини пое топката и шутира към "синята" врата, а кълбото се удари в дясната странична греда на домакините. Левски отговори с греда на Жоазиньо в 45-та минута, но в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на "сините". Жоазиньо центрира към Лусио Вагнер, а левият бек на Левски сложи топката на главата на Дарко Тасевски и македонският национал реализира петия си гол за сезона за 1:0 в полза на столичани в 43-та минута. Малко след началото на втората част, Черноморец изравни на 1:1. Стоимирович излъга Живко Миланов и центрира в наказателното поле на "сините", където Георги Божилов засече топката за 1:1 в 48-та минута. Христо Йовов направи отново няколко сериозни пропуска пред противниковата врата, но отново показа своя гений. Завърналият се нападател получи топката в 62-та минута с гръб към вратата на гостите, обърна се и с плътен шут вкара за 2:1 в полза на Левски. Зе Соарес вкара в 86-та минута за крайното 3:1, след като засече поредното прекрасно центриране на Жоазиньо. Така Левски се върна отново начело на "А" група с актив от 42 точки, ЦСКА има 41 точки след победата с 3:1 при гостуването на Локомотив Пловдив по-рано днес. В останалите срещи от днес, Локомотив София победи с 2:0 Вихрен в квартал "Надежда". Димо Атанасов вкара с глава след центриране от фаул на Златински в 38-та минута за 1:0, а самият Христо Златински реализира от повече от 30 метра за крайното 2:0 и донесе трите точки за "железничарите". Черно Море надви на "Тича" Ботев с 1:0. Георги Илиев вкара от своя специалитет пряк-свободен удар в 88-та минута, а в 89-та минута "канарчетата" останаха с човек по-малко, след като Антон Генов показа червен картон на Апостол Попов. Отборът на Сливен започна да "изпуска пара", след като падна на своя стадион от Спартак Варна с 0:1. Велимир Иванович донесе трите точки за "соколите" с гола си в 55-та минута.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.