Свързани новини

05.12.2018 11:12

Гришо не искал да участва на "частния" турнир в София

Видян 1668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров официално потвърди, че няма да участва на тенис турнира в София през месец февруари догодина. В предаването Преди обед по бТВ хасковлията сподели, че надпреварата в столицата е "частен турнир" и не би трябвало да има напрежение от неучастието му. Изниква въпросът кой турнир в календара на ATP не е частен?


"За момента не изглежда много добре (шансът да играе в София б.р.), решили сме да играем Ротердам и Акапулко, знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир", заяви Григор.


Така за трети път в общо четирите издания на турнира в София родната публика ще бъде лишена от възможността да види Гришо в Арена Армеец. Както е известно, той пропусна дебютното издание на надпреварата и тазгодишното състезание. През този сезон хасковлията се оправда с контузия, но само седмица по-късно игра финал в Ротердам.


Припомняме Ви, че според отлично осведомен високопоставен източник на 19 минути, причината за неучастието на Григор Димитров в столицата и обявяването на турнира за частен е съвсем друга. Според нашата информация истинският повод е желанието на хора от щаба му да се намърдат в организацията и разпределението на парите от турнира в София. През тази година човек на хасковлията е поискал € 400 000 от организаторите освен наградния фонд, за да може Гришо да участва. Това е било прието. И новото искане е било за процент от всички приходи на състезанието , ако се вярва на източника.


В същото време според най-добрия ни тенисист държавата трябва да търси други начини да подкрепи развитието на тениса у нас.


 "Не виждам защо трябва да има толкова много напрежение върху мен да играя частен турнир. Те пак ще ме видят. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо много повече? Да се даде шанс не само за АТР играчи, но и за нашите си, за българите. Защо да не правим повече Фючърси и Чалънджъри в България? Ако се помага, нека се помага по правилния начин", каза Григор Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се