29.11.2018 14:11

12 от 16-те осминафиналисти в ШЛ са ясни

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12 от общо 16-те осминафиналисти в най-престижния клубен турнир са вече ясни. Към елиминационната фаза на надпреварата продължават: Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд от група А, Барселона от група B, Байерн Мюнхен и Аякс от Е, Рома и Реал от група G, Ювентус и Манчестър Юнайтед от група H. За осминафиналите със сигурност се класираха и отборите на Манчестър Сити и Шалке. Така останаха само четири места за продължаване към осминафиналите на надпреварата.


Най-интригуващо е положението в група C, където все още няма нито един сигурен осминафиналист. В тази група са отборите на Пари Сен Жармен, Наполи, Ливърпул и Цървена Звезда. Всички отбори без шампиона на Сърбия имат шанс да продължат напред. Ситуацията в групата се заплете изключително много, след като в сряда вечерта ПСЖ победи Ливърпул с 2:1 в Париж. След изиграването на петия кръг Наполи е лидер в класирането с 9 точки, ПСЖ са втори с 8, а Ливърпул има 6. Наглед най-лесна за продължаване напред изглежда задачата на парижани. Неймар и компания гостуват на Цървена Звезда в последния си мач от групата. В другата среща Ливърпул приема Наполи на Анфийлд.


Изключително интересна е ситуацията и в група В, където Барселона вече си гарантира първото място след успех над ПСВ с 2:1. Битката тук ще бъде за второто място между Интер и Тотнъм. В сряда вечерта шпорите победиха с 1:0 нерадзурите и излязоха на втора позиция с актив от 7 точки. Толкова има и грандът от Милано. В последния кръг Тотнъм гостува на Барселона, а Интер приема ПСВ.


Последното място на осминафиналите ще бъде определено между Лион и Шахтьор Донецк. Преди последния кръг французите имат 7 точки, а украинците 5. В следващия кръг двата отбора ще се изправят един срещу друг в решаващ сблъсък за продължаване напред.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден