16.10.2018 13:10

Второ злато за българските акробати в Аржентина, Валентин Андреев вицешампион на чук

Видян 2023 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смесената ни двойка в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров спечели втора титла на продължаващите в Буенос Айрес младежки олимпийски игри. Българският тандем влезе с трети резултат във финала, но там бе недостижим с общ резултат 27.850 т., съобщиха от Българския олимпийски комитет.


Среброто е за Израел с 27.590, а бронзът за Украйна с 27.450 т. Костадинова и Димитров вече грабнаха едно злато преди седмица като част от обединен мултинационален гимнастически отбор преди седмица.


Същевременно Валентин Андреев донесе пореден медал на България от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. 17-годишният ни талант в хвърлянето на чук извоюва сребърното отличие, след като и във втората фаза на надпреварата постигна 81.67 метра и общ сбор от двата състезателни дни 163.96 метра. Българинът беше изпреварен единствено от световния рекордьор под 18 години Михайло Кохан (Украйна), който записа най-силния резултат и във втората фаза - 85.14 метра. Той стигна до олимпийската титла със сбор от 171.11 метра.


Така България вече девет медалисти и девет отличия на младежката олимпиада: 4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. До момента титли в отборните състезанията спечелиха стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които днес завоюваха и самостоятелно злато. Адриан Андреев спечели сребро на двойки в тениса, вицешампион е и щангистът Христо Христов, а третото ни сребро дойде днес от Валентин Андреев. Бронзовите ни отличия са две - на Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).


С втората си серия от опити на гюле и Яна Копчева приключи участието си на игрите. Българката се нареди на престижното шесто място с 15.24 м най-добър резултат във втората фаза и общ сбор 30.65.


Двамата ни представители в модерния петобой стартираха участието си в отборната микс щафета като част от интернационални двойки. Зорница Стоилова е в дует с унгареца Шчаба Бом, а Христо Панайотов в тандем с киргизстанката Екатерина Тарева. Във фехтовката отборът на Христо се нареди 17-и, а на Зорница – 18-и. Останалите изпитания са във вторник.


В бокса Гергана Стоева започна тази нощ своето участие на младежката олимпиада. В първото си излизане на ринга българката победи на четвъртфиналите Хурсандой Холматова от Узбекиестан в кат. 51 кг. и така си осигури минимум бронзов медал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в