Свързани новини

11.10.2018 10:40

Втори полуфинал за Адриан Андреев в Буенос Айрес, българинът в Топ 4 и на двойки

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Талантливият български тенисист Адриан Андреев се класира на два полуфинала на продължаващите в Буенос Айрес младежки олимпийски игри. В турнира на двойки Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия отстраниха със 7:6(6), 4:6, 10-7 вторите поставени Николас Мехия (Колумбия) и Жилберт Соареш Жуниор (Бразилия) за 96 минути игра. Адриан и партньорът му ще срещнат на полуфинала французите Хуго Гастон и Клемен Табур, мачът е насрочен за петък след 16 ч. българско време.


По рано поставеният под номер 6 в схемата Андреев се нареди в Топ 4 и на сингъл като надигра с лекота румънеца Филип Кристиан Яну с 6:2, 6:4, двубоят продължи час и половина. Това е трета поредна победа в този турнир за Адриан в Буенос Айрес. Преди това нашето момче елиминира със 7:6(4), 3:6, 6:2 Карлос Лопес Монтагуд от Испания и с 6:3, 5:7, 6:3 Янкъ Ерел от Турция.


За място на финала Андреев ще играе срещу надеждата на домакините Факудно Диас Акоста, полуфиналът е насрочен за днес от 16 ч. българско време. Поставеният под №8 Акоста победи с 6:2, 6:2 Ценг Чунг Хсин от Китай, който е лидер в световната ранглиста. Акоста е №13 в света. Вторият полуфинал след това противопоставя Хуго Гастон от Франция срещу Жилберт Соареш Жуниор от Бразилия.


В турнира на смесени двойки Андреев и партньорката му Виктория Дема от Украйна отстъпиха на швейцарците Лулу Сун и Дамиен Венгер с 3:6, 6:7(3).


В спортното катерене шестимата финалисти стартираха спора за титлата с изпитанието за скорост. В него Петър Иванов се нареди на пето място, лидер бе Сам Авизу от Франция. Във втората надпревара „боулдер“, която е и коронната дисциплина на Иванов, българинът се класира четвърти, а във финалното изпитание остана пети. Така, в крайното общо подреждане българинът зае шесто място със сбор 100 т. Първи олимпийски шампион в историята на този нов спорт стана японецът Кейта Дохи с 6 т., пред своя сънародник Шута Танака с 18 т., а бронзът е за Сам Авезу от Франция с 30 т. Спортното катерене ще бъде и сред петте нови спорта в програмата на олимпиадата в Токио след две години.


В спортната стрелба Кирил Киров се нареди 11-и в дисциплината 10 м въздушен пистолет с резултат 562 -14x и това не му позволи да влезе сред най-добрите осем за финала. Пламен Емилов и китайката Зеру Ван в международен микс отбор на 10 м въздушна пушка с резултат 819.8 т. заеха 13-о място в квалификациите и така се класираха за осминафиналите утре от 19.15 ч. българско време.


В плуването на 50 м бътерфлай Тихомир Тодоров финишира седми в серията си с време 25.33 сек., почти половин секунда не му достигна да влезе сред полуфиналистите и той остана 30-и в крайното подреждане. Късно снощи стана ясно и крайното класиране в плуването на 800 м св. стил при девойките. Василики Кадоглу финишира четвърта в серията си с резултат 9:18,92 мин., а в  крайното подреждане е 20-а.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще