25.09.2018 14:49

ФИФА избра Модрич за футболист на годината

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лука Модрич спечели наградата на ФИФА за най-добър футболист на годината. Това е едно от най-ценните индивидуални отличия в световния футбол. Хърватинът изпраща изключително успешна година, в която триумфира за трети пореден път в Шампионската лига и игра финал на Световното първенство в Русия. 33-годишният халф сложи край на продължилата цяло десетилетие доминация на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. За него това е трето голямо признание в рамките на няколко месеца, след като вече беше избран за най-добър футболист на световното първенство, а след това стана и №1 на изминалия сезон в Шампионската лига.


Победителят бе определен след четиристранно оформяне на избора. Една четвърт от вота дойде от феновете в сайта на ФИФА, а другите 75% бяха разпределени след гласуване на селекционерите на всички национални отбори, капитаните и специално жури от журналисти.


Модрич събра общо 29,05% от гласовете. На второ място остана Кристиано Роналдо с 19,08%, а голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах завърши трети с 11,23%.


Челната десетка се допълва от Килиан Мбапе, Лионел Меси, Антоан Гризман, Еден Азар, Кевин де Бройне, Рафаел Варан и Хари Кейн.


Както се очакваше, Кристиано не присъства на церемонията в Лондон и това бе ясен знак, че суперзвездата на Ювентус отново ще бъде пренебрегнат, след като преди няколко седмици изненадващо Модрич взе приза за Най-добър футболист за изминалия сезон в Шампионската лига. Според източници на иберийската преса Роналдо подозира, че има заговор в негов ущърб след напускането му на Реал Мадрид. Бляскавата гала пропусна и другата голяма звезда Лионел Меси. Любопитно е да се отбележи, че Меси (б.р. като капитан на Аржентина) бе сложил в призовата си тройка Кристиано, а португалецът не беше поместил звездата на Барса в своя топ 3.


За треньор на годината пък бе обявен селекционерът на Франция – Дидие Дешан. Както е известно той направи Франция световен шампион на Мондиала в Русия.


Българският капитан Ивелин Попов и селекционерът ни Петър Хубчев пък са дали своя вот именно за победителите в надпреварата – Дешан и Модрич.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп