28.08.2018 09:38

Григор пак падна, аут е от новия Топ 10

Видян 1207 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров отпадна още на старта на последния за годината турнир от Големия шлем в тениса - US Open. Осмият в света българин загуби с 3:6, 2:6, 5:7 от възстановяващия се от поредица травми Стан Вавринка (Швейц), който се намира на 101-во място в света.


Двубоят на централния корт "Артър Аш" премина изцяло под диктовката на Вавринка, шампион в Ню Йорк от 2016 г. и участващ сега в "уайлд кард" от организаторите. На свой ред Григор бе вял, отпуснат и правеше прекалено много грешки, особено на сервис.


Двубоят бе общо осми между Димитров и швейцареца, като сега балансът е равен - 4:4. В последните два мача (все на старта на турнири от Големия шлем) обаче неизменно печели Вавринка, при това убедително. На "Уимбълдън" преди два месеца той пак отстрани Григор на старта, като го обърна от сет пасив до 3:1. Днес не му даде и сет.


Показателна бе третата част от двубоя им. В нея българинът успя най-после да пробие подаването на Вавринка и поведе с 5:3, като имаше сервис да затвори частта. Малко преди това Стан бе използвал медицински таймаут, заради болки в гърба, но това не му попречи да си върне пробива в последния възможен момент и повече да не даде на Григор спечели и гейм.


Особено критичен към българския тенисист бе легендарният швед Матс Виландер, който сега е анализатор на "Евроспорт".


"Димитров трябва да реши какъв тенис иска да играе - силов или техничен. Сега той се лута от единия към другия. Но едно е сигурно - той не се наслаждава на тениса, който играе. Разочарова ме, докато Вавринка игра на върха на възможностите си в момента", каза Виландер.


"Победих Димитров на една от най-неудобните ми настилки - тревата на "Уимбълдън", и сега бях уверен в себе си. Трябваше да притискам Григор, да го карам да тича по корта и планът ми сработи. Днес условията не бяха от най-добрите за игра, но съм доволен, че се справих", заяви пък Вавринка.


 Източник: Сега



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от