18.07.2018 15:47

Започва Световно първенство по шахмат за незрящи

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейска столица на спорта и Столична община подпомагат активно стартиращото в събота Световно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи хора. Шампионатът е първият от подобен ранг в България и събира 15-те най-добри отбора на планетата. Нашите представители ще участват сдва състава, тъй като Азербайджан оттегли тима си в последния момент. Партиите ще се играят в залите на хотел Маринела.


„Искам да изкажа специални благодарности на Столична община, Фондация София – Европейска столица на спорта и лично на г-жа Фандъкова и г-н Елен Герджиков за огромната помощ, оказана на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“ – не само за това първенство, а като цяло през годините,“ това заяви на пресконференция в БТА д-р Иван Янев, председател на федерацията. На срещата с медиите присъстваха още Анатоли Илиев – организационен секретар на София – Европейска столица на спорта и член на Управителния борд на ACES EUROPE, Ангелина Ангелова - административен директор на Сдружение „Маринела“, д-р Радослав Атанасов – преподавател в НСА и главен съдия на първенството и др.


Отборите ще бъдат разделени в две групи по осем и по системата всеки срещу всеки в първите седем дни ще определят двойките, които ще спорят за златото, бронза, пето, седмо и т.н. място. Шампионатът преминава под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и е подкрепен от известни наши спортисти: Румяна Нейкова, Кубрат Пулев, Тереза Маринова и др. Церемонията по откриването е в събота от 10 ч. в хотел


Маринела, а награждаванетго на 30 юли в 17.30 ч. също там. Партиите ще се излъчват онлайн с коментар на английски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак