03.07.2018 09:37

Вики продължава в Лондон, засрами Гришо

Видян 1674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова отсрами страната ни на най-престижния турнир по тенис – Уимбълдън. 23-годишната софиянка постигна победа в първия кръг на надпреварата, за разлика от Григор Димитров, който напусна безславно Лондон, след като загуби още първия си мач.  Томова победи чехкинята Тереза Смиткова със 7:6, 6:1 и така си заслужи място във втория кръг на Уимбълдън. Там тя ще се изправи срещу поставената с връзки в основната схема Серина Уилямс, която наскоро се завърна, след като роди. Американската любителка на разрешения допинг бе поставена под номер 25 при жребия за турнира, въпреки че се намира чак на 183-о място в света.  Тя стигна до това място благодарение на системата протектед ранкинг, използвана при контузии на тенисисти, а Серина дори не беше контузена. Въпросното правило  не дава предимство за попадане сред поставените, но англичаните за пореден път показаха, че обичат да играят по собствени правила и наредиха американките сред поставените в схемата.


Най-пострадала от цялата тази история бе словачката Доминика Цибулкова №32, която стана първа непоставена в схемата, благодарение на рокадите в полза на любителката на терапевтични изключения.


„Защо аз няма да бъда поставена, след като имам това право? Не е честно за играчът, който ще бъде ощетен, а сега това съм аз. Аз имам право да бъда сред поставените. Не знам дали досега се е случвало такова нещо", коментира Цибулкова.


В същото време Григор Димитров обяви, че мисли да си вземе почивка от тениса след грандиозния провал на Уимбълдън. Българският тенисист загуби от Стан Вавринка и за пръв път отпадна още на старта в турнира. За намиращия се на 224-ото място в света швейцарец това беше първа победа срещу играч от топ 10 на трева.


 Така Гришо не успя да защити точките си от миналата година и със сигурност ще загуби позиции в ранглистата. Участието му на финалния Мастърс, събиращ осемте най-добри през годината пък вече е под сериозна въпросителна. Както е известно Гришо миналата година триумфира в този турнир, а през този сезон има голям шанс изобщо да не участва в него. Това автоматично би довело до загуба на 1500 точки и отпадане от топ 10 на мъжкия тенис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното