26.06.2018 13:06

Ясни са първите осминафинали на Мондиала

Видян 1506 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испания – Русия и Португалия – Уругвай са първите осминафинални срещи на 21-ото Световно първенство по футбол. До този развой се стигна, след като Уругвай спечели група А след победа с 3:0 над състава на домакините. Така южноамериканците заеха първото място, а руснаците останаха втори. В група В бе изключително драматично, след като Испания стигна до първото място буквално в последния възможен момент. Световните шампиони от 2010 година губеха от Мароко с 1:2 преди в добавеното време резервата Яго Аспас да вкара изравнителен гол. Попадението на Аспас бе зачетено след намесата на системата за видеоповторения.


 В другия двубой две минути преди края Португалия се виждаше като победител в групата при 1:0 срещу Иран. И тум видеоповторенията се намесиха и дадоха дузпа за персийците, която беше вкарана за 1:1. Преди това Португалия можеше да спечели, след като при 1:0 Кристиано Роналдо пропусна дузпа в началото на втората част. Вместо това носителят на Златната топка и съотборниците му трябваше да се борят да не допуснат нов гол.


В крайна сметка с равни точки, но с повече вкарани голове, Испания спечели групата, а европейските шампиони останаха втори.


Въпреки отпадането на иранците от Мондиала вратарят Алиреза Бейранвад (на снимката) се превърна в герой за своя тим, след като спаси дузпа на Кристиано Роналдо.  Неговата история е изключително любопитна и пример, че мечтите се сбъдват. Той е роден в селцето Сарб Е-Яс, което има население под 1000 души - почти всичките от тях номади и животновъди. Младият Алиреза обаче расте със само една мечта - да играе футбол.Разбира се, идеята не се харесва на баща му, защото някой трябва да му помага с овцете. Бейранванд тренира в местния тим, а ядосаният му татко изхвърля ръкавиците и обувките му. Това обаче не спира бъдещия национален вратар, който продължава да тренира бос.Един ден 14-годишният младеж взeма пари назаем от приятел и бяга от дома си към столицата Техеран. Намира си работа - мете улиците, а вечер спи зад някой ъгъл.


Иска да се запише в школата на клуба Вахд, но му искат непосилните 30 долара такса.


Бейранванд работи в текстилна фабрика и автомивка, а вечер започва да спи пред трировъчното игрище. Така един ден треньор от школата се смилява над него и го взема на проби, където Алиреза показва страхотни неща и няколко години по-късно стига до националния отбор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…