Свързани новини

17.05.2018 09:30

Григор отпадна от Мастърс турнира в Рим

Видян 1778 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На връх 27-ия си рожден ден третият поставен Григор Димитров записа загуба на „Мастърс 1000“ турнира в Рим, който е на червени кортове.


Българинът отстъпи на Кей Нишикори от Япония със 7:6(4), 5:7, 4:6 в двубой от втория кръг. Димитров е вече в серия от четири поредни загуби във „Форо Италико“ от 2015 година насам.


В петия гейм Гришо отрази пет точки за пробив – три от тях поредни при 0:40, но при шестата трябваше да капитулира, след като изпрати топката в мрежата. В десетия гейм японецът сервираше за спечелване на сета, но беше пробит на нула. Веднага след това българинът взе подаването си отново на нула и влезе в серия от десет поредни спечелени точки. Стигна се до тайбрек.


В началото на 13-ия дълъг гейм Димитров беше ощетен, след като топка на съперника в аут беше обявена от съдията на стол Карлос Бернардеш за добра. Развяната на половините дойде при 4:2 точки за Нишикори. От този момент обаче българинът спечели пет поредни точки, а с това и частта.


Хасковлията нанесе своя удар в следващия сет в седмия гейм. Той поведе с 40:15 при сервис на съперника и реализира първия брейкбол след топка в аут на японеца. За съжаление, Нишикори веднага върна пробива за 4:4. В 12-ия гейм азиатецът стигна до ти поредни сетбола. Димитров отрази първите два, но при третия след удар с рамката на ракетата изпрати топката в аут.


Българинът направи брейк за 3:2 в заключителната част и този път успя да затвърди в следващия гейм. За съжаление Нишикори върна пробива за 4:4. Веднага след това Димитров стигна до точка за нов брейк, но не успя да го реализира. В десетия гейм японецът стигна до мачбол при сервис на Григор и го реализира след форхенд в аут на хасковлията.


Димитров вкара 67 процента първи начален удар и спечели 71 процента от точките при разиграването му. Той постигна 8 аса и 4 двойни грешки.


Следващото участие на Гришо ще бъде на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", който започва на 27 май в Париж.


Източник: БНР


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални събития

Очаква ви вълнуващ ден с нови запознанства и социални