09.05.2018 14:04

Най-добрите в модерния петобой пристигат в София

Видян 1456 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрите на планетата в модерния петобой пристигат в България в края на този месец. От 23 до 27 май София ще бъде домакин на турнира за Световната купа за мъже и жени. Състезанието е от особена важност, тъй като е четвърто в програмата за годината и ще определи участниците във финалите през юни в Астана (Каз). Наред с това, турнирът в българската столица ще е една от последните класни проверки преди Европейското първенство, което предстои през юли в Шекешфехервар (Унг).


Състезанията у нас  са част от инициатива София – Европейска столица на спорта и в тях ще участва целият световен елит в модерния петобой. В България пристигат последните олимпийски шампиони от Рио 2016  - руснакът Александър Лесун и австралийката Клоуи Еспозито, в стартовите листа са записани десетки световни и европейски шампиони и медалисти – ПавлоТимошенко(Укр) – сребърен медалист от Игрите в Рио, Кирил Беляков (Рус), Елена Микели (Ит), ЕлодиКлювел (Фр) – олимпийска вицешампионка от Рио 2016 и др. Водещите  нации в модерния петобой ще участват с пълни отбори.


Плуването ще се състои на комплекс Диана, фехтовката – в хандбалната зала на НСА, а ездата и комбинираната дисциплина от бягане и стрелба е на тревния плац при централния вход на НСА Васил Левски.


През 2017 г. Българските състезатели записаха забележителни успехи в международните състезания. Нашата щафета се класира на 6-о място на Световното първенство за мъже. Предстоящият в София четвърти кръг за Световната купа е още един шанс на българите да покажат потенциала си, при това пред родна публика. Повечето от националните състезатели са млади, още в младежка и юношеска възраст, но изключително амбициозни. Това състезание ще им помогне да натрупат опит и да се срещнат със световния елит в модерния петобой.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог