02.05.2018 10:15

Формула 1 променя правилата

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Формула 1 въведе промени в правилата за 2019 г. с цел да улесни изпреварванията. Решението бе взето от комисията на F1, въпреки че 6 от 10-те отбора гласуваха "против". Изменят се крайните страни на предното крило на болидите, което ще им помогне да се следват по-лесно помежду си. Горната част на задното крило пък ще бъде по-голяма, което ще подсили ефекта от DRS системата (прилепването към настилката при висока скорост).

Решението идва като част от планираните за 2021 г. по-големи промени. Международната федерация по автомобилизъм (FIA) и шефовете на F1 обаче са решили, че тези промени може да бъдат въведени още през 2019. Причина за решението е това, че в първата надпревара през този сезон - в Мелбърн (Авл), имаше само 5 изпреварвания.

Гласуването се е провело на 30 април, а според правилата на комисията всяко решение може да бъде взето с подкрепа на 4 от 10-те отбора, ако всички останали - FIA, F1 и спонсорите, го подкрепят.

Според слуховете против новите правила са били "Ферари", "Ред Бул", "Рено", "Макларън", "Торо Росо" и "Хаас". "Мерцедес", "Форс Индия", "Заубер" и "Уилямс" са гласували "за". Преди вота единствено "Уилямс" открито подкрепяше промените. Техническият шеф на тима Пади Лоу обясни, че е време "F1 да предприеме действия за доброто на шоуто". Според шефа на "Рено" Сирил Абитбул промените сега са безсмислени, след като така или иначе ще бъдат приети други за 2021 г.

Решението на комисията трябва да бъде одобрено и от Световния съвет на FIA. Не е ясно дали "Ферари" ще може да използва правото си на вето, което има за всякакви промени в технически правила. От "скудерията" ще трябва да докажат, че въпросните промени ще имат негативен ефект.


Източник: Сега



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци