27.04.2018 13:34

Отбелязваме Международния ден Футбол за приятелство

Видян 2834 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Младите посланици на България в проекта „Футбол за приятелство“ – 12-годишните Александър Георгиев и Миа Гигова, заедно с футболната легенда Емил Костадинов, г-н Антон Попов, зам.-изпълнителен директор на БФС, г-жа Савина Савова, кмет на Район „Възраждане“ и хип-хоп изпълнителят Играта, дадоха начало на демонстративни мачове с участието на 60 деца от столицата. По този начин те отбелязаха Международния ден на футбола и приятелството и популяризираха спорта, взаимното уважение и здравословния начин на живот.


“Футболът е много повече от игра, много повече от спорт. Чрез него ние се учим да бъдем по-добри, по-толерантни, по-здрави. Чрез футбола ние създаваме истински приятелства както на терена, така и извън него.“ – каза младата футболна надежда Александър Георгиев, посланик на проекта в България.


Като символ на равенство, уважение към различните култури и мирно съжителство, всички участници получиха синьо-зелена гривна на Международната детска социална програма "Футбол за приятелство" на "Газпром". Синята нишка символизира спокойно небе, а зелената - футболно игрище, отворено за всички.


Домакин на празника бе ФК „София Спорт“. Младите посланици на програмата Миа и Александър, вързаха символичните гривни на всички участници и разпространиха сред тях деветте основни ценности - приятелство, здраве, чест, справедливост, отдаденост, равенство, мир, традиция и победа. Чрез ФК „София Спорт“ заложените ценности ще достигнат до още стотици деца, тъй като те са организатор на двата най-големи турнира по футбол за деца и юноши в България: през лятото в гр.Несебър – Несебъркъп и през зимата в гр.Сандански – Санданскикъп.


Международният ден на футбола и приятелството беше отбелязан в над 200 града по света със специални събития за популяризиране на приятелството, взаимното уважение и здравословния начин на живот. Десетки хиляди деца и възрастни участваха в приятелски мачове, отворени тренировъчни сесии, флаш мобове и спортни събития.


Проектът се реализира в България в партньорство с ПФК „Лудогорец“ и с медийната подкрепа на Sportal.bg и NOVA TV.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв