26.04.2018 09:44

Зидан: Все още нищо не е решено

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Реал“ (Мадрид) спечели първия полуфинал от Шампионската лига с 2:1 срещу „Байерн“ в Мюнхен, но старши треньорът на испанците Зинедин Зидан е категоричен, че още е много рано да се мисли за класирането на финала.


Испанците и през миналия сезон спечелиха със същия резултат на "Алианц Арена" на четвъртфиналите, но германците изравниха общия резултат след 2:1 в редовното време на реванша на "Бернабеу". Реал продължи напред след три безответни попадения в продълженията, а в последствие стигна и до титлата.


Наставникът на „белия балет“ Зинедин Зидан обяви, че е доволен от резултата, но все още нищо не е решено.


"Много сме доволни от резултата, но трябва да признаем, че имахме доста проблеми по време на мача, особено през първото полувреме. Не беше лесно, защото съперникът владееше повече топката, създаде положения, но важното е, че устояхме. Нищо не е решено. Напълно възможно е „Байерн“ да ни победи на "Бернабеу", но ние сме щастливи, че спечелихме с 2:1 в Мюнхен. Голът на противника дойде след поредица от грешки, не е виновен само Навас. Той се справи страхотно след почивката. Имахме известни проблеми при контрола на топката. Рибери направи страхотен мач за „Байерн“.


Смятам, че след почивката се представихме по-добре и контролирахме мача. Обичаме да играем като гости в Шампионската лига. Много сме мотивирани, но сме наясно, че ни предстои изключително тежък реванш и трябва да се преборим. След домакинството на Ювентус (1:3 в реванша от четвъртфиналите след 3:0 като гост) знаем, че ще трябва да подходим към този резултат в Мюнхен по съвсем различен начин, защото в противен случай може отново да страдаме", коментира Зидан.


Старши треньорът на „Байерн“ Юп Хайнкес не скри разочарованието си от домакинското поражение.


„Имахме толкова много положения, странно е. Не помня друг път да сме създавала толкова ситуации в полуфинален мач, особено срещу отбор като Реал Мадрид. Липсваше ни точност при завършващия удар, а в същото време подарихме две попадения на съперника. Принудителните смени на Робен и Боатенг бяха удар за нас, а след това точно преди почивката допуснахме и глупав гол.


Трябваше да се справим по-добре в възникналите трудности в хода на мача. На толкова високо ниво не може да допускаш такива грешки в отбрана и трябва да бъдеш по-ефективен, когато стигнеш до шансове пред противниковата врата.


Не заслужавахме да загубим. Вярвам в момчетата и не сме се предали. Победителят се решава след два мача, така че има още най-малко 90 минути. В Мадрид ще направим всичко по силите си, за да стигнем до необходимия ни резултат", каза Хайнкес.


Източник: БНР


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион